top of page
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

כשהילד שלנו חווה כישלון פעם אחר פעם – טיפ אופטימי

עודכן: 26 באוג׳ 2023

רצף של כשלונות עלול להביא את הילד לתחושה של חוסר יכולת ומסוגלות, ירידה בערך העצמי וחוסר רצון להמשיך ולהתנסות. כאן אנחנו נכנסים לתמונה ויש מה לעשות בנדון כדי להגביר את המוטיבציה של הילדים שלנו.


במהלך היו או השבוע, הילדים שלנו חווים כל מיני סוגים של חוויות – חלקן חיוביות ומצמיחות וחלקן מייאשות. כשילד חווה רצף של חוויות מייאשות, הערך העצמי שלו עלול להיפגע מה שמשפיע על הביטחון העצמי וכמובן על אומץ לבו – "האם כדאי לי בכלל להמשיך ולהתנסות אם אני בטוח שהכישלון הבא יגיע בוודאות?". זה מעין מעגל קסמים שמזין את עצמו והילד שחווה כשלונות רצופים לא מצליח למצוא אופטימיות ואמונה שיוכל להצליח אי פעם.

אז איך אנחנו יכולים לעזור?

קודם כל, אפשר ליצור עבור הילד הזדמנויות והתנסויות שונות בדברים שהוא טוב בהם – כל דבר הכי קטן נחשב! וכשהוא מצליח, להאיר לו את זה באור גדול, לעודד אותו, ולהצביע על היכולות והכשרונות שלו.


ככה אני יכולה לקטוע את הרצף של חוויית הכשלונות ולהפיח אופטימיות ותקווה. דבר נוסף, לשבת עם הילד לבד בזמן איכות וביחד לעשות רשימה ענקית של כל הדברים הטובים שהוא ואנחנו רואים בו. למשל: חבר טוב, עוזר לאחות הקטנה בבוקר, יודע לצייר פרצופים מצחיקים, מצחצח שיניים לבד, מתלבש לבד בבוקר, מסדר צלחות על השולחן, מגיע לברז בכוחות עצמו… כמה שיותר, יותר טוב!


באחת מקבוצות ההורים, אימא לילד עם הפרעת קשב וריכוז שחווה רצף מאוד גדול של חוויות מייאשות בבית הספר, ערכה את הרשימה הזאת עם בנה והם תלו אותה מעל מיטתו. היא סיפרה עד כמה שניהם נדהמו מכמה ארוכה היתה הרשימה שהכינו יחד. כך, כל פעם שאני חווה קושי, אני יכולה לחזור לרשימה הזאת ולזכור שיש עוד כל כך הרבה דברים שאני טובה בהם ופתאום התמונה לא נראית עגומה ופסימית כל כך.

Comments


bottom of page